Louis’ video producties – Curaçao

Zie ook mijn YouTube-kanaal!

Mijn oude vrind

Naast Fort Waakzaamheid (Domi) staat sedert jaar en dag een schitterende voiture, een Chevrolet Fleetline uit 1948. De oude dame weerstaat alle elementen … geniet van haar patina en kleurenspel.

Centro Pro Arte

De teloorgang van een cultureel centrum op Curaçao … Centro Pro Arte werd op 9 september 1968 geopend en op 11 september 2016 volledig door brand verwoest. Het centrum heeft meer dan 20 jaar leeggestaan.

Kathedraal van Doornen

De Kathedraal van Doornen (Cathedral of Thorns) is een 10 meter hoog labyrint. Het kunstwerk is ontworpen door de kunstenaar Herman van Bergen en gebouwd op het terrein van de Galerie Landhuis Bloemhof.

Kapokboom

De naar men zegt 800 jaar oude kapokboom staat op plantage Hofi Pastor (naast de kerk van Barber). De plantage (12 hectare), in 1830 aangekocht door pastoor Niewindt, wordt nu beheerd door de Amigo di Terre.

Quarantainegebouw

Dit gebouw bij Fort Beekenburg (oostzijde Caracasbaai), ontworpen door de Curaçaose architect Antoine Martis, werd gebruikt om bemanning en/of passagiers van schepen, waarop een ziekte was uitgebroken onder te brengen.

Resort Santa Martha

Dit vervallen hotel was ooit een topbestemming op Curaçao, telde 70 kamers en had een adembenemend uitzicht op de Caribische zee. In 2009 is het failliet gegaan, maar er zijn weer plannen voor een herstart.

Buriku ta gritia ia

En dan rij je op een mooie zondagmorgen naar Bandabou richting Lagun. En dan loopt daar die relaxte Buriku als een toonbeeld van onverstoorbaarheid … waarheen toch? Nog even een selfie en dan weer verder …

Children’s Museum

Gelegen op het terrein van Landhuis Rooi Catootje. Het museum is geopend in 2017 en beoogt een museum te zijn met interactieve exposities, gericht  op de ontwikkelingsbehoeften van kinderen.

Gallery Alma Blou

Eén van de oudste voormalige Joodse plantagewoningen van het eiland. Later pensionaat en weeshuis van de zusters Penitenten. Sinds 2007 is Galerie Alma Blou, met het accent op lokale en Caribische kunst.

Midgetgolf Brakkeput MeiMei

Brakkeput MeiMei is het landhuis van plantage Brakkeput en is in handen van Stichting Monumentenzorg. Het wordt gebruikt als restaurant (uitzicht op Spaanse Water) en heeft feestfaciliteiten, waaronder een midgetgolfbaan.

Yubi Kirindongo I

Metaalkunstenaar Yubi Kirindongo geportretteerd in zijn bizarre galerie/woonhuis. In 1997 geëerd met de Cola Debrotprijs en in 2014 met een tentoonstelling in museum Beelden aan Zee (Scheveningen).

Yubi Kirindongo II

Metaalkunstenaar Yubi Kirindongo geportretteerd in zijn bizarre galerie/woonhuis. In 1997 geëerd met de Cola Debrotprijs en in 2014 met een tentoonstelling in museum Beelden aan Zee (Scheveningen).

Het Curacaosch Museum

Het museum werd op 8 maart 1948 geopend en bevat een collectie culturele voorwerpen, geologische verzameling, meubels en een grote collectie beeldende kunst. Tevens het eerste vliegtuig dat Curaçao aandeed: de Fokker Snip.

Landhuis Ascension

Plantagehuis, daterend uit 1672 , werd in 1965 door de Koninklijke Marine als vormingscentrum in gebruik is genomen. Dit hooggelegen landhuis is één van de mooist gerestaureerde en gemeubileerde landhuizen op het eiland.

Landhuis RIF

Van het oorspronkelijk Rif Sint Marie ligt de geschiedenis in de slaventijd. De W.I.C. (West-Indische Compagnie) startte er een plantage. Vanaf 1796 werd het Plantage Rif genoemd. Het huidige landhuis uit 1840 is een ruïne.

Ka’i Orgel Museum

Klein museum op Leliënberg in het huis van de 93-jarige (anno 2016) Serapio Pinedo. Pinedo heeft in zijn leven 63 traditionele Curaçaose orgels gebouwd . Bekende muziek van hem is bijvoorbeeld Flor di Wakaba.

Mikvé Synagoge

De Mikvé Israël-Emanuelsynagoge is de oudste nog in gebruik zijnde synagoge op het Amerikaanse continent. De houten synagoge (Snoa) is uit 1732 en er is het Joods Cultureel Historisch Museum gevestigd.

Landhuis Bloemhof

Daterend uit de 18de eeuw en in die tijd ‘Nooit gedacht’ genoemd. Het is een plantagehuis en stond op een zogenaamde waterplantage. Momenteel een kunstgalerie met accent op kunst uit het Caribisch gebied.

Landhuis Habaai

Eén van de oudste voormalige Joodse plantagewoningen van het eiland. Later pensionaat en weeshuis van de zusters Penitenten. Sinds 2007 is Galerie Alma Blou, met het accent op lokale en Caribische kunst.

Skatebaan Flipside

De Skateboard baan Flipside, gelegen aan de Fokkerweg, is de enige indoor skateboard en klimbaan op de ABC-eilanden. Populair bij stoere jongens en meiden die met vallen en opstaan de sport willen leren.

Playa Kanoa

De enige toegankelijke en populaire baai aan de noordkant van het eiland. Behalve vissers ook de enige plek op Curaçao waar jonge mensen hun hart kunnen ophalen aan Wave Surfing of Body Surfing.