Louis’ video producties – Musea

Zie ook mijn YouTube-kanaal!

EyeWitnessWOII – Beek

Het Eyewitness WOII museum is een particulier oorlogsmuseum in Beek (Limburg) van Wim Seelen. Het museum in de monumentale Villa Hennekens, vertelt het verhaal van de Duitse parachutist August Segel, een Beekse onderduiker, van de joden in de kampen en van de bevrijding van Beek.

Onderwijsmuseum – Dortdrecht

Het Nationaal Onderwijsmuseum is in 1981 opgericht en heeft > 350.000 onderwijs voorwerpen. Behalve verzamelen en tentoonstellen richt het museum zich op onderzoek. Het is gevestigd in De Holland van architect Sybold van Ravesteyn in Dortdrecht

Boymans – Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen is een museum voor beeldende kunst, gelegen aan het Museumpark te Rotterdam. Het museum toont creaties op het gebied van beeldende kunst, toegepaste kunst en design. De beroemde collectie tekeningen (het Prentenkabinet) is een van de belangrijkste ter wereld.

Curaçaosch Museum

Het Curaçaosche Museum is gevestigd in het voormalige Quarantaine Hospitaal (1853) gebouwd door ene P. Boer. De schilderijencollectie omvat onder meer werken van Hendrik ChabotCarel WillinkHerman KruyderIsaac IsraëlsCharles Eyck en Jan Sluyters.

Fort Nieuw Amsterdam

Dit voormalig Nederlands Fort Nieuw Amsterdam (geopend 2005) ligt als strategisch verdedigingspunt aan splitsing van de Surinamerivier en de Commewijnerivier. Er staan oude kanonnen, twee kruithuizen, gerenoveerde huizen en een gevangenis met isoleercellen.

C-Mine – Genk

C-Mine is de naam voor een ontwikkelingsproject van de voormalige steenkoolmijn van Winterslag in Genk. De C staat voor creativiteit. Sedert 2001 bezit de stad Genk het complex, waarin vele culturele activiteiten worden georganiseerd. De C staat voor creativiteit. (Bron: WIkipedia)

Eben Ezer I – België

De Toren van Eben-Ezer is een toren op een heuvelrug bij de Jeker bij de Belgische plaats Eben-Emael, in de gemeente Bitsingen (Bassenge). Eigenhandig gebouwd 1951 en 1965 door de kunstenaar, architect, schrijver, esotericus en filosoof Robert Garcet (1912-2001).

Eben Ezer II – België

De Toren van Eben-Ezer is een toren op een heuvelrug bij de Jeker bij de Belgische plaats Eben-Emael, in de gemeente Bitsingen (Bassenge). Eigenhandig gebouwd 1951 en 1965 door de kunstenaar, architect, schrijver, esotericus en filosoof Robert Garcet (1912-2001).

BlueBell Railway – Sussex

De Bluebell Railway is een toeristische museumspoorlijn tussen Sheffield Park en Kingscote in het Engelse East Sussex (15 km). De Bluebell Railway was het eerste normaalspoor ter wereld (eerste trein op 7 augustus 1960 en na 3 jaar werd de lijn gesloten (Bron Wikipedia).

Ludwig Forum – Aken

Het Ludwig Forum für Internationale Kunst is een museum voor moderne kunst in Aken. Het is gebaseerd op de Ludwig Collectie, die werd samengebracht door het Akense verzamelaarspaar Irene en Peter Ludwig, en wordt ondersteund door huns stichting. (Bron Wikipedia)

Children’s Museum – Curaçao

Het Children’s Museum Curacao (2017) is gevestigd in het voormalige woonhuis van Ena Dankmeijer,  op het terrein van Landhuis Rooi Catootje (bij het Mongui Maduro Museum en  Library Mongui Maduro). Kinderen leren-door-doen en kunnen hier onderzoeken, spelen, creëren, vragen, enz.

Ka’i Orgel Museum – Curaçao

Op Banda Abou (op Leliënberg) staat het kleine Ka’i Orgel Museum. In het voormalige woonhuis van de 97-jarige (2020) Serapio Pinedo. Hij opende het Museo di Ka’i Orgel in december 2016. Pinedo heeft 63 traditionele Curaçaose orgels gebouwd en muziek gecomponeerd, waaronder het bekende Flor di Wakaba.

Mudam – Luxemburg

Tekst

Schlumpf Museum – Mulhouse

Tekst

St. Gerlach – Houthem

Tekst