Louis’ video producties – Suriname

Zie ook mijn YouTube-kanaal!

Frans Pryorschool – Tapoeripa

Dit prachtig gelegen schooltje voor Primair Onderwijs staat in Tapoeripa niet ver van de dam van Afobaka. Hier hebben we een aantal laptops ter beschikking gesteld en tevens samen met Miriam Weekers een pilot met Oefenweb uitgezet.

ICT-Lerarenagenda 2017/2018

Vanuit de stichting Reisgids Digitaal Leermateriaal is een speciale ICT-lerarenagenda voor Suriname samengesteld, als sensibilisering naar voor digitaal onderwijs. De agenda is gratis in het hele Surinaamse onderwijs uitgedeeld

Girls & ICT in Suriname

De wereldwijde Girls & ICT Day wordt ook in Suriname georganiseerd. Zoals op deze topdag in Totness (Coronie) waar meisjes vanuit de hele omgeving een stimuleringsdag met computers, coderen en internet kregen.

Lofzang op de Vrijheid

Voorstelling van de theatervoorstelling met als decor ‘The Ship of Fools‘ dat aangemeerd lag aan de SMS-Pier aan de Waterkant in Paramaribo. Het toneelstuk over slavernij werd geschreven en geregisseerd door Erwin Tolin ALexander.

Divalifeest 2018

Dit Feest van 1000 lichtjes is een vrolijk Hindoefeest en is gewijd aan Maha Lakshmi (godin van licht, voorspoed, geluk en wijsheid). Het feest wordt gevierd met het nuttigen van zoet eten en hier wordt de Suriname DIa aangestoken.

Mijn Lief … ik kom je halen

Tijdens onze tocht naar o.a. de dam van Afobaka onderbraken we de reis op Plantage Berg en Dal aan de Suriname rivier. Een bootje kwam aanvaren, meerde aan, een dame stapte in en ze voeren samen weg …. een fantasie(tje)!

Chillax op de Surinamerivier

Tijdens de reis in september 2017 voor de lancering van de ICT-lerarenagenda maakte we een trip naar Plantage Frederiksdorp. Samen met Petra Hagreize, Miriam Weekers en Allard Bijlsma zagen o.a dolfijnen op de Suriname rivier.

Fort Nieuw Amsterdam

Dit voormalig Nederlands fort ligt aan de oever van de Surinamerivier, waar deze samenvloeit met de Commewijnerivier. Er staan oude kanonnen, twee kruithuizen, gerenoveerde huizen en een gevangenis met vier isoleercellen.

Paramaribo 2015

Een impressie van het centrum van Paramaribo, met aandacht voor de houten Petrus en Paulus Kathedraal, de regeringsgebouwen, waar o.a. de Assemeblee haar zittingen houdt, het werkpaleis van de president en Fort Zeelandia.