Louis’ video producties – Suriname

Zie ook mijn YouTube-kanaal!

Vele bezoeken mocht ik al brengen aan dit fascinerende land in Zuid Amerika.
Ik kijk ernaar als door een betoverende caleidoscoop.
Ik zie een culturele melange en een warme diversiteit aan inwoners. Ik zie ook de worsteling van een jonge natie, die met veel vallen telkens weer probeert op te staan. En een altijd vriendelijke, open en gastvrije bevolking die af en toe wel wat sterker voor haar rechten zou moeten opkomen. Kijk even mee door mijn ogen …

Suriname Tentoonstelling

De Grote Suriname-tentoonstelling (De Nieuwe Kerk Amsterdam / van 5-10-2019 tot 1-3-2020) bracht het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, die samenkwamen in het land.

Frans Pryorschool – Tapuripa

Dit prachtig gelegen schooltje voor Primair Onderwijs staat in Tapoeripa in district Brokopondo niet ver van de dam van Afobaka. Hier hebben we samen met Miriam Weekers laptops ter beschikking gesteld.

Lofzang op de Vrijheid

Voorstelling van de theatervoorstelling met als decor ‘The Ship of Fools‘ dat aangemeerd lag aan de SMS-Pier aan de Waterkant in Paramaribo. Het toneelstuk over slavernij werd geschreven en geregisseerd door Erwin Tolin Alexander.

Haven Paramaribo

Rondtocht door de haven van Paramaribo. Onder de Bosjebrug door (Jules Wijdenboschbrug), verbinding met district Commewijne en langs het wrak van Goslar, het Duitse koopvaardijschip dat op 10 mei 1940 tot zinken werd gebracht.

Girls & ICT in Suriname

De wereldwijde Girls & ICT Day wordt ook in Suriname georganiseerd. Zoals op deze topdag in Totness (Coronie) waar meisjes vanuit de hele omgeving een stimuleringsdag met computers, coderen en internet kregen.

Divalifeest 2018

Het Divalifeest of het feest van 1000 lichtjes is een vrolijk Hindoefeest, gewijd aan Maha Lakshmi (godin van licht, voorspoed, geluk en wijsheid). Het feest wordt gevierd met zoet eten en de Suriname Dia wordt aangestoken.

Mijn Lief … ik kom je halen

Tijdens onze tocht naar o.a. de dam van Afobaka onderbraken we de reis op Plantage Berg en Dal aan de Suriname rivier. Een bootje kwam aanvaren, meerde aan, een dame stapte in en ze voeren samen weg …. een fantasie(tje)!

Fort Nieuw Amsterdam

Dit voormalig Nederlands Fort Nieuw Amsterdam ligt aan splitsing van de Surinamerivier, en de Commewijnerivier. Er staan oude kanonnen, twee kruithuizen, gerenoveerde huizen en een gevangenis met isoleercellen.

Paramaribo 2015

Een impressie van het centrum van Paramaribo, met aandacht voor de houten Petrus en Paulus Kathedraal, de regeringsgebouwen, waar o.a. de Assemeblee haar zittingen houdt, het werkpaleis van de president en Fort Zeelandia.

ICT-Lerarenagenda 2017/2018

Door stichting Reisgids Digitaal Leermateriaal is een speciale ICT-lerarenagenda voor Suriname i.s.m. Stichting ictLOS samengesteld, als boost naar digitaal onderwijs. De agenda is gratis in het Surinaamse Onderwijs (PO en VO) uitgedeeld.

Surinaamse Jeugdjournaal

Lancering van de bijzondere ICT-lerarenagenda op het Surinaamse Jeugdjournaal.

Chillax op de Surinamerivier

Tijdens de bijzondere reis (september 2017) voor de lancering van de ICT-lerarenagenda maakte we een trip naar Plantage Frederiksdorp. Samen met Petra Hagreize, Miriam Weekers en Allard Bijlsma zagen o.a dolfijnen op de Suriname rivier.