CURAÇAO

SURINAME

VLAANDEREN

NEDERLAND

Het Kunstkwartet voor het Nederlands Taalgebied is een ambitieus project om kinderen en jonge mensen kennis te laten maken met Beeldende Kunst in de andere Nederlandse taalgebieden. Er komen vier educatieve KUNSTkwartetSPELLEN (gratis) ter beschikking van en voor het Nederlands taalgebied (Nederland, Suriname, Curaçao en Vlaanderen/België). Elk spel bestaat uit twaalf series van vier kwartetten over Beeldende Kunst. Elke kaart bevat één kunstwerk van één kunstenaar. Tevens staan lesbrievenmappen ter beschikking met o.a. universele lessen over beeldende kunst. De lesbrieven behandelen de verschillende aspecten van Beeldende Kunst. Voor meer informatie neem contact op met Louis P.M. Hilgers.

* Kennis en liefde stimuleren m.b.t. eigen beeldende kunst en kunstenaar!

* Jonge mensen helpen bij de zoektocht naar een eigen identiteit!

* Kennis bijbrengen over Beeldende Kunst in het algemeen!

* Kennis bijbrengen over elkaars kunst over de taalgrenzen heen!

Alle speel- en leermateriaal komt gratis ter beschikking onder een Creative Commons licentie.
Inmiddels zijn alle KunstKwartetten (Curaçao-Suriname-Vlaanderen-Nederland) klaar.
KUNSTKWARTET CURAÇAO (inclusief lesmateriaal) mag u (gratis) downloaden – klik op

Tijdens een onderhoud met Louis Hilgers (2022) in Paramaribo bekijkt de Surinaamse Minister van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur, mevrouw Marie Levens geïnteresseerd het KunstKwartet Suriname.

Stichting TienTotZestien is een ideële stichting gericht op educatieve projecten in het Nederlandstalig onderwijs: Nederland, Suriname, Vlaanderen en de (voormalige) Nederlandse Antillen; doelgroep: 10 tot 16 jarigen.

De distributie van de lespakketten Kunstkwartet Curaçao naar alle 110 scholen (BO, VO en MBO) op Curaçao. Dudley Rojer en fotograaf Magno Polonius bezochten iedere school op het hele eiland met een oude jeep!

De Kwartool