actuele en eerder gerealiseerde projecten

OnderwijsICTnieuws - elke (werk)dag nieuws op het gebied van ICT-in-onderwijs met ICT-agenda, bijzondere Recensies, het ICTPlatform, ICTrends, e-tools, e-gadgets en diverse columns.

onafhankelijke ICT-in/en-onderwijsnieuws gerelateerde website ICTnieuws.nl brengt >12 jaar iedere (werk)dag nieuws. Accent ligt hierbij op PO en VO. Daarnaast wordt toegevoegde waarde geboden in de vorm van een actuele ICT-agenda - bijzondere Recensies, het ICTPlatform, ICTrends, e-tools, e-gadgets, ICTeasers en diverse column(i)s(ten). In 2013 is de site nieuw ontworpen en gebouwd in WordPress door Alex-Jan Sigtermans van SigtermansICT.


In opdracht van Mediawijzer.net produceerde Educos de jubileum-uitgave Mediawijsheid 2005>20015>2025 (PDF). De bijzondere uitgave werd op 15 december 2015 gelanceerd bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. In dit boek wordt vooral 10 jaar vooruit gekeken. Het antwoord op de vraag wat de toekomst gaat brengen is gezocht bij 21 vooraanstaande en spraakmakende kunstenaars, wetenschappers, ondernemers, ontwikkelaars, filosofen en zelfs een hacker. Auteurs Eva Bosgraaf en Daniël Lechner zijn verantwoordelijk voor de interviews. Het boek werd ontworpen door Query Design en het drukwerk werd verzorgd door Printsupport4U. Zie ook de jaarlijkse contest Best Verzorgde Boek van Nederland.

RK Centraal Schoolbestuur
In opdracht van 't RK Centraal Schoolbestuur organiseerde Educos de op 3 augustus 2015 de 19e Startconferentie aan het begin van het schooljaar op 3 augustus 2015. Het thema was Samen Onderweg ... de reis naar de inzet van ICT in het onderwijs, met de komst van digitaal leermateriaal. Als programma-manager was Louis Higers verantwoordelijk voor de inhoud en presentatoren. De keynote werd verzorgd door Dieter Möckelmann. Er waren 1300! docenten uit Funderend (Basis), Voortgezet en Middelbaar Onderwijs aanwezig in het World Trade Center van Curaçao

Educos lanceerde op 8 oktober 2011 de crossmediale publicatie (co-creatie en crowdsourcing): BoekTweePuntNul. Louis Hilgers en Tessa van Zadelhoff (Warempel) zijn samen verantwoordelijk voor deze unieke uitgave. >200 co-auteurs beschrijven >200 Social Media en Web 2.0 applicaties. Winnaar SIDN Awards 2011 (categorie De Kracht van Netwerken. Naast de APP verschenen nieuwe uitgaven, zoals Maak je eigen Apps, HandBoekTweePuntNul, Met je Smartphone het Bos in, Sterren in de Klas en CodeKlas. Inmiddels is BoekTweePuntNul een zelfstandige uitgeverij met Judith Eulings (Query Design) en Alex-Jan Sigtermans (SigtermansICT).

De hybride (cross mediale) publicatie (verschijning eind 2014)
Reisgids Digitaal Leermateriaal wil leerkrachten / docenten in het Primair (Funderend) en Voortgezet (Secundair) Onderwijs wegwijs maken tijdens de zoektocht naar digitaal leermateriaal, Doelgroep: het Nederlands taalgebied (Nederland, Vlaanderen, Curaçao, Aruba, Caribisch Nederland en Suriname). Website/webapp zijn gratis toegankelijk. Realisatie: samenspel gebruikers, experts en Wisdom of the Crowd. Funding: bedrijfsleven en grote onderwijsorganisaties


In de zomermaanden van 2015 heeft de Kloosterbibliotheek Wittem een bijzondere expositie opgezet met werken van een van Limburgs grootste schilders Charles Eyck. Een werkgroep verzamelde werken uit particuliere verzamelingen die normaal niet te bezichtigen zijn. Deze eenmalige collectie met kwalitatief uitzonderlijke schilderijen maakte deze expositie uniek en historisch. Louis Hilgers koos voor een (groot formaat) Charles Eyck Kwartetspel als alternatief voor een catalogus als een speelse link naar jonge mensen.

Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media
Educos was verantwoordelijk voor het programma van het jaarlijkse
Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media (NCOSM 2013 + programma-adviseur NCOSM 2014) een 3-daagse congres gericht op ICT-ontwikkelingen binnen het PO, VO, MBO en HO. Het congres en de pre-conferences vonden plaats in het filmmuseum The EYE te Amsterdam. De pre-conferences werden gehouden in De Waag in Amsterdam. De initiatiefnemer van het congres is Formedia

IPON (ICT Platform Onderwijs Nederland)
Educos organiseert op verzoek van de initiatiefnemers van de IPON (Innovatie Platform Onderwijs Nederland): Vives, SLB diensten, APS IT diensten en AVS jaarlijks de IPON Awards in de Jaarbeurs te Utrecht (equivalent van de jaarlijkse BETT in London). Ook de Award zelf is door Educos ontworpen! In 2016 organiseerde Educos voor de 8e keer de IPON Awards. Zie jury-samenstelling, juryrapport. en persbericht. Nieuw sinds 2010 Award Gewoon Speciaal, in 2012 de IPON Mediawijzer.net Award en in 2016 de IPON StartUp Award..

Het internetgerelateerde woordenboek
Het Internetwoordenboek.nl is een bijzonder internetgerelateerd woorden/begrippenboek, dat >5000 woorden, jargon, begrippen, afkortingen en emoticons op het gebied van internet op heldere wijze tracht te verklaren. Een hybride publicatie met het woordenboek (ISBN 90 5940 069 0), waarin boek en website elkaar ondersteunen. Zie ook 't handzame INTERNET ZKWRDNBK (met internetwegwijzer)

Naar Kennisnet ... DE onderwijsportal van Nederland

Bij Kennisnet is Educos van 2002 t/m 2013 werkzaam voor Kennisnet. O.a. als software-tester, redacteur en verantwoordelijk voor de Nieuwsbrieven op het gebied van ICT-in/en-onderwijs:

Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs
(Louis Hilgers was tot 1 januari 2012
van beide nieuwsbrieven hoofdredacteur)


Educos realiseert (in opdracht van SLB-diensten, APS Itdiensten en samen met Fundashon Bon Intenshon) op Curaçao de uitrol van het ICT-stimuleringsproject GRASSROOTS CURAÇAO (vergelijkbaar met Canadese en Nederlandse Grassroots aanpak). Lancering van dit 3-jarig project was op 28-10-2009 voor het schooljaar 2009-2010 op drie pilotscholen. Op Curaçao is de Grassroots Foundation Curaçao opgericht. Doel: stimulering door facilitering ICT-gebruik in het onderwijs op Curaçao (Funderend / Speciaal / Voorgezet onderwijs)

RK Centraal Schoolbestuur
Tijdens het schooljaar 2010-2011 werd Louis Hilgers door het RK Centraal Schoolbestuur - Curaçao gevraagd om het ICTbeleidsplan te realiseren. De basis voor dit verzoek werd gevormd door de succesvol door Educos eerder uitgevoerde projecten (Wintoets, Grassroots Curaçao, Curaçao Games en eerder dienstverband bij RKCS van 1971-1977). Het verzoek werd omgebogen naar de aanstelling als ICT-beleidsadviseur van het RKCS.

Redemptio
Redemptio was verantwoordelijk voor ontwikkeling van de pastorale plekken van de congregatie van de Redemptoristen in Nederland te weten Klooster Wittem - Wittem. Centrum de Kapel - Roermond en de Zwanenhof - Zenderen. Doel was de redemptoristische traditie voortzetten en uitbouwen tot eigentijdse plaatsen voor bezieling, inspiratie, inkeer en pastoraat. Louis Hilgers was in deze organisatie Beleidsmedewerker ICT ... in 2012 is dit project gestopt.

Voor stichting LVO (Limburgs Voortgezet Onderwijs (met een 20-tal grote VO-scholengemeenschappen) organiseerde Educos in 2011 en 2012 de ICT-conferentie: de Ontdekkingsreis van LVO. Deze 2-daagse conferentie werd bijgewoond door 400 deelnemers. Het thema was telkens ICT binnen LVO? Uniek aan de conferenties was de deelname door leerlingen (van VMBO t/m VWO) naast docenten, managers en scholleiders. De conferentie werd telkens gehouden op het Emmacollege in Heerlen.

Vereniging i&i (vakvereniging voor docenten informatica en informatiekunde)

EreLid van vereniging I&I (vakvereniging voor docenten informatica en informatiekunde). Vrijwel vanaf het begin van de vereniging als vrijwillig medewerker Technische Dienst betrokken bij de jaarlijkse i&i-conferentie. Sedert vele jaren lid van de conferentie-commissie.
In 2010 is Louis samen met Marijke van der Brugge voorzitter van de programmaraad (accent op bijzondere presentaties en keynotes) voor de 20ste jubileumconferentie op 24 en 25 november 2010.


Curaçao Games - Kòrsou bèrdè i bunita
In 2010 heeft Educos op verzoek van het RKCS op Curaçao de start en de organisatie van de GameMaker wedstrijd Curaçao Games - Kòrsou bèrdè i Bunita georganiseerd. Daartoe werd o.m. docent Aad van de Drift (Zernike - Groningen) aangetrokken voor de initiële cursus (oktober 2010). Daarnaast vond Educos de auteur van GameMaker prof.dr. Marc Overmars bereid voor de taak als Padrino (beschermheer). 2011-2012 - uitrol in het hele Curacaose onderwijs

SMS-taal ZKWRDNBK
Opvolger van SMS-taal 1000maal en SMS op vakantie.
Belangrijkste verschillen: >2000 lemma's + opzoeken mogelijk op alfabet EN op categorie. Verder: nieuwe cartoons en SMS-poetry
gebonden 300 pagina - ISBN 90 808765 3 4 (1 oktober 2006)
De 2e druk ( 1september 2007) komt mede tot stand
door samenwerking met stichting 4 D NWE TAAL

Naar de Gadget-pagina (PDF)
EDUGADGETS - sinds eind 2008 heeft Educos in het magazine van de SLBdiensten (zie ook SLIM!) een vaste eigen gadget-pagina (PDF) met als thema: Gadgets zijn hot. Maar welke gadgets hebben een echte e-factor voor het onderwijs? Louis Hilgers zoekt het uit .
Na publicatie in dit landelijk magazine verschijnen alle gadgets in de rubriek e-Gadgets van de website OnderwijsICTnieuws.nl. Louis is inmiddels ook gevraagd voor het Vlaamse platform Edufiks.be.

Clips voor Vrijheid
De jury voor animatiewedstrijd Clips voor Vrijheid 2010 bestaat uit:
Emile Fallaux - voorzitter (voormalig hoofdredacteur Vrij Nederland)
Prins Constantijn - Jet Bussemaker - Ton Crone - Boris - Felix Rottenberg - Louis Hilgers - Merel Mirage (mediakunstenares en initiator van Clips voor Vrijheid) Zie persbericht en het juryrapport.

Innovative Teachers Network
Het Innovative Teachers Network (ITN) is bedoeld voor leraren PO en VO. Samen met onderwijskundige adviseurs wil dit informatie en communicatiekanaal alles wat nodig is bieden voor leren met ICT. Educos (Louis Hilgers) is gevraagd zitting te nemen in de jury voor de European Innovative Teachers Awards (finale maart 2009 - Wenen).

Naar de website van de Redemptoristen in Nederland
Bij de Redemptoristen in Nederland verantwoordelijk voor IT, zoals voor de website van de Nederlandse Regio en het computergebruik in de verschillende vestigingen (Klooster Wittem en Kapel in 't Zand - Roermond).- Pastoraal Team en Gerardusstichting - Gerardusklok en Gerardus-kalender). Louis Hilgers was betrokken bij ontwikkeling en realisatie van website van de congregatie Redemptoristen Wereldwijd (CSsR) en later bij de nieuwe provincie St. Clemens.

Uitreiking van de eerste Gouden Duim
Op 26 mei 2007 werd in het Odeon Theater - Amsterdam de eerste Gouden Duim uitgereikt voor de beste proza/poëzie in sms-taal, een initiatief van Sichting 4 DE NWE Taal De jury bestond uit: Manon Uphoff (schrijfster) - Pepijn van Bièreliér (van de band De Jeugd van Tegenwoordig) - Louis Hilgers (SMS-deskundige en auteur SMS-TAAL ZKWRDNBK) - Lotje Bruin (Publieksjurylid)

DeMijnen.nl
DeMijnen.nl is een particulier initiatief van Louis Hilgers (samen met (onderwijs) projectbureau e-Linq), om te komen tot een brede portal m.b.t. de mijnbouw in Nederland ... een digitaal knooppunt ... Het startsein werd gegeven tijdens de herdenking van de mijnsluiting 40 jaar na dato op 17 december 2005 in de ON-1schacht te Heerlen.

Internet zak(zoek)woordenboekje
Educos is bedenker en samensteller van het handzame INTERNET ZKWRDNBK. Daarin worden op heldere wijze de 1000 belangrijkste termen, afkortingen/ begrippen uit de internetwereld beschreven. Daarnaast:100 pagina's internet in thema's: de start van een vind-tocht!!! zoals Leven en genieten, geld en goed, zoeken en vinden. delen en verbinden en wijzer worden. (ISBN 97890 8087658 3)

Naar het Internetwoordenboek bij van Duuren Media
Het In.ter.net.woor.den.boek

Het Internetwoordenboek (auteur Louis Hilgers) is verschenen bij Van Duuren Media en beschrijft duizenden termen en begrippen uit de internetwereld. Tevens is het boek voorzien van leuke zoektips, nuttige internet-tips en handige kennisnettips. Dit grotendeels in kleur uitgevoerde boek maakt u op speelse wijze bekend met de vele termen en facetten van internet en de daaraan gerelateerde technieken. De kleurige tipkaarten geven achtergrond-informatie en bieden vele extra's.Het boek is uitgevoerd op luxe glossy papier, heeft 256 pagina's en kost € 19,90 - (ISBN 90 5940 069 0)

Bezoek ook de website internetwoordenboek.nl


.Op 1 oktober 2007 is het SMS-SPELSPELverschenen!
Leer spelenderwijs (digi)taal van nu: SMS - MSN - CHAT. Het nieuwe bordspel komt niet alleen in de boek- en speelgoedwinkel, maar is tevens verkrijgbaar als het ultieme moderne relatiegeschenk. Het SMS-SPELSPEL is geheel ontwikkeld door Educos. De doos bevat naast een bord met 160 velden (een sms'je is maximaal 160 karakters), ook twee exemplaren van een zeer speciale uitvoering van het SMS-TAAL ZKWRDNBK. Het spel bevat daarnaast tweemaal fiches met alle letters van het alfabet, cijfers en speciale leestekens.

Blader virtueel door GSM en zo ... Blader virtueel door SMS en zo ...
Voor BLOKKER (klik hier voor de folder) heeft Educos een tweetal boekjes ontwikkeld: SMS en zo en GSM en zo. Eén boekje over SMS-taal (Nederlands-Engels-Frans-Duits-Spaans) en aanverwante taalzaken als SMS-poetry. Een tweede boekje over GSM gerelateerde zaken als tips, puzzels, rebussen, fotograferen/filmen met een mobieltje en wetenswaardigheden. Beide boekjes zijn geïllustreerd door Bibi Hausmann met de speciaal door haar ontwikkelde serie Moby en Handy. De opmaak is verzorgd door Query Design. De omslagfoto's zijn van fotostudio G2. Vanuit deze uitgaven kan een nieuwe serie worden ontwikkeld alles over .. en zo met een breed scala aan onderwerpen.

YOYOYOURYOYO.COM
Opdracht gegeven aan drie studenten van Hogeschool ZUYD voor het ontwikkelen van de zeer bijzondere, ultieme zinloze website YOYOYOURYOYO.COM. Doel ervan is een website m.b.t. jojo's waarop iedereen virtueel bizarre jojobewegingen kan maken en zijn/haar jojo in de grote database der jojo's kan opnemen. Nicolai van de Boom, Patricia Duijkers en Guy Mulders hebben de site gerealiseerd samen projectleider Jos Gelissen. E.e.a. wordt nog verder uitgewerkt. (Inloggegevens kunnen aangevraagd worden)

BTW - SUC6 / BTW / THNX / BTW - LOL:)

In opdracht van ImageBooks Factory heeft Educos voor 2008 drie bijzondere BTW-boekjes (By The Way) ontwikkeld rondom speciale themas. De boekjes over succes (SUC6), bedanken (THNX) en plezier (LOL:)) zijn gepersonificeerd en bevatten onderwerp-gerelateerde content. Zoals proza, cartoons, poezie, sms-taal, emoticons, puzzels, rebussen en meer. Voor deze boekjes is een speciaal display ontwikkeld waarin 10 boekjes van elk onderwerp. De distributie (dus ook voor bestellingen) is in handen van Allmedia (ImageGroup) Ook te bestellen in de boekwinkel.


Sprookjesavonturen van Pocus en Knuf - deel 1 - De wraak van Sikke Neur

Op 1 oktober 2008 is verschenen bij uitgeverij Educos:

Pocussprookjes
deel 1 - De wraak van Sikke Neur

auteur Sjaak Leunissen
illustraties van Bibi Hausmann
(flash)website Patricia Duijkers
boekontwerp/design Judith Eurlings


APS IT-dienstenDELL Microsoft onderwijsWortellConvention Company
De reis vindt plaats van 14 t/m 19 april 2008
Op verzoek van de organisaties APS ITdiensten, Microsoft-onderwijs, Wortell en Dell ging Educos mee als Edublogger met een TEAM-studiereis van twaalf schoolbesturen naar Seattle (35 personen). Naast een bezoek aan het Executive Briefing Center van Microsoft in Redmond werd een aantal scholen bezocht, waaronder de VO-school Lakeside van Bill Gates. Educos bracht verslag uit van de bevindingen in woord en beeld (zie weblog en artikel in het juni-nr '08 (PDF) van Vives).

Grassroots Curacao.com
Educos heeft in opdracht van SLIM! (SLB-diensten) op Curaçao (NA) in september 2008 en in april 2009 een onderzoek gedaan naar draagvlak voor het uitrollen van onderwijs-software-licenties, zoals dat in Nederland geregeld is. Gesprekken zijn gevoerd met vele onderwijs-verantwoordelijke organisaties: Ministeries van Onderwijs en van Communicatie, RKCS, VPCO, DOS. Klik op afbeelding!

Bezoek ook de website van Frits Criens!
In samenwerking met Query Design geeft Educos de columnbundel Elly en ich ... Modertaal (ISBN 9789079190034) eerder verschenen in Dagblad De Limburger) van de Limburgse schrijver/dichter Frits Criens. Frits (geboren in 1949, vader van Frits Criens junior, bekend als Quirien van Haelen) is docent Nederlands. Zijn steeds weer terugkerende thema's zijn: onoprechtheid, (zelf)overschatting, zelf aangeprate angsten en dood! Verschijningsdatum 15-11-2008

Blariacumcollege - Blerick/VenloConferentie ICT-DIDO? Blariacumcollege - Blerick/Venlo
Op 1 november 2007 vond ter gelegenheid van de opening van de bijzondere nieuwbouw van het Blariacumcollege - Venlo/Blerick het symposium ICT: DIDO? plaats. Dit symposium werd georganiseerd door het Lectoraat Educatieve Functies van ICT van Fontys Hogescholen, het Blariacumcollege zelf en Stichting Kennisnet.. Educos heeft het technische gedeelte georganiseerd. Daarnaast heeft Educos voor alle 1600 leerlingen een SMS-taal boekje met eigen Blariacum-omslag geleverd.

Het kookboek Koken met Gevoel (ISBN 90 808765 5 0) is ontwikkeld door Judith Eurlings van Query Design en wordt uitgegeven door Educos. Doelgroep: blinde en slechtziende mensen en de familie en begeleiders. Deze (door vele organisaties gesponsorde) uitgave heeft de aanmoedigingsprijs van de Herman Wijffels Innovatieprijs (RABO-bank) ontvangen (€ 10.0000,-). Verschenen 7 sept. 2007

Thrillerboek.nl
Educos is medebedenker en -oprichter van Thrillerboek.nl. Op 1 januari 2006 samen met Boekhandel Krings - Sittard de VOF Thrillerboek.nl opgericht. Doel: gespecialiseerde webwinkel op het gebied van Thrillers + aanverwante uitgaven. Opening 1 mei 2006.

Bijzondere Educos-uitgave (ISBN 9080876542) van het kinderboek: Sprookseltjes (moderne vertelsels met een sprookjesachtige moraal .... vandaar dit nieuwe begrip). Alle verhalen zijn geschreven en geillustreerd door Bibi Hausmann (pseudoniem voor Bianca Scheepbouwer). Het boek is opgemaakt door Query Design. Een tiental (gebonden) presentatie-exemplaren zijn vervaardigd door Handboek-binderij Jan den Biesen. Het boek is op 12 december 2006 verschenen! (40 pagina's / hardcover / full color / 24 illustraties - prijs € 14.95 - verzendkosten € 2.50)

Lestips van Maud
Het concept voor Lestipsvanmaud.nl is samen bedacht met Maud Bos en Marijke Hilgers. Site en redactietool is van Martin Knops (MKWebDesign). Alle iconen zijn ontworpen door Judith Eurlings (Query Design). Bedoeling is (ooit) er een grensoverschrijdend project van te maken met Vlaanderen. De lestips moeten komen van jonge mensen van PABO's en Normaalscholen. Educos staat open voor meedenken en ondersteuning van de verdere ontwikkeling.

Pocus de Hofnar
... ik ben Pocus, de hofnar van koning Jacco van Watersloot de Zestiende. Samen met mijn vriendje Plonck, de groene bosdwerg, spelen we de hoofdrol in een paar leuke en spannende boeken. In onze boeken kun je ook kennis maken met prinses Anana, Avel, Dikke Flor en Bips, fee Fiefee, Pioentje en de andere elfjes ... .
Dit boeiende sprookjesepos Pocus - een boek van Sjaak Leunissen - verschijnt naar verwachting in de tweede helft van 2008!!

Uniek contentuitwisselingsproject Curacao en ICT van Educos i.s.m. De Rode Planeet.
Het contentuitwisselingsproject Curacao en ICT was een initiatief van Educos samen met Harry Hoeve, hoofd ICT-team van het RK Centraal Schoolbestuur (RKCS) op Curaçao. De uitvoering was in nauwe samenwerking met Allard Bijlsma van De Rode Planeet in de periode van 6 maart - 17 maart 2006. Uitgebreide informatie is te vinden op Curacao en ICT (speciaal voor dit project ontwikkeld).


De Vensterssite
Als lid van een auteurscollectief de informatiekunde-methode Vensters mee-ontwikkeld. Naast een bijdrage aan de basisboeken voor het VO, heeft Louis Hilgers een tweetal leerboeken geschreven: Vensters-SimCity en Vensters@Internet (1e/2e druk). De methode, die z'n tijd ver vooruit was, is inmiddels niet meer op verkrijgbaar..

Klik op de afbeelding voor vergroting! Klik op de afbeelding voor vergroting! Klik op de afbeelding voor vergroting!

Als pionier heeft Louis Hilgers als een van de eersten in Nederland een leerboek geschreven rondom een game. Vensters-Simcity (ISBN 90 395 0056 8) is hier gebruikt om leerlingen naar de wereld rondom te laten kijken. Met praktische opdrachten. Het boek is nog steeds actueel en Simcity Classic kan nog online gespeeld worden.


Daarnaast schreef hij het boek Venster@internet (ISBN 90 395 0059 2). Een leerboek voor het VO met praktische opdrachten, zoals individueel als klassikaal. Ook aandacht voor betrouwbaarheid van informatie. Zie ook de 2e druk ((ISBN 90 395 1426 7)

Naar de website bij het boekje SMS op vakantie!

SMS op vakantie
verschenen op 1 juni 2005
ISBN 90 808765 2 6

met daarin onder meer:
SMS-taal - MSN-taal Nederlands-Engels-Frans-Duits-Spaans
SMS-cartoons / Emoticons / VIP-emoticons
SMS-wedstrijd Foto-bizar / SMS-puzzels / SMS-rebussen
SMS-tips van Ben Woldring
SMS-poetry van Quirien van Haelen


COS Awards
In 2004 heeft Louis Hilgers op verzoek van en namens stichting Kennisnet plaats genomen in de jury voor de COS-awards (ict inspirator) samen met John Bronkhorst (voorzitter) - Hogeschool Edith Stein/Expertisecentrum Nederlands KUN | Ton Ellermeijer - AMSTEL Instituut UvA | Jan Lepeltak - Noordelijke Hogeschool Leeuwarden | Wim Illem - ESS bv | Ad Mooldijk - Universiteit Utrecht / Herbert Vissers College Nieuw-Vennep / webmaster NVON-website | Willem van Oosterom - Platform Axis | Lida Schoen - oud-docente EFA| Marjan Vernooy - Cito groep | Louis Hilgers - Kennisnet.

Naar de website van het boeke SMS-taal 1000maal

 

De opvolger van de eerste druk van het boekje

SMS-taal 1000maal

met daarin onder meer:
SMS-taal / chattaal / internettaal / MSN-taal / SMS-cartoons
Emoticons / VIP-emoticons / SMS-allerlei / SMS-puzzels


Vanaf 1995 op freelance basis werkzaam voor de School voor Morgen (project van Hogeschool Holland). Voornamelijk beheer website, ICT-nieuws en de ontwikkeling van een ICT E-zine. Tevens advisering scholen over ICT-beleid. Vanaf 1997 hoofdredacteur website en E-zine. In 2000 werden School voor Morgen en HHIT (Ontwikkelafdeling Hogeschool Holland Informatie Technologie) samengevoegd tot de unit ICT-Holland. Daar o.m. verantwoordelijk voor website en ICT - E-zine. Met Sjoerd Spoelstra Initiatief genomen een gezamenlijke E-zine voor het VO te realiseren met Kennisnet. (+ontwikkeling E-zine-redactie-tool. Door de grote fusie Hogeschool INHolland hield ICT Holland uiteindelijk op te bestaan.

Voor het tweewekelijkse computerblad Computer Idee heeft Louis Hilgers van Educos in opdracht van de uitgever een bewaarpocket op het gebied van internetgerelateerde begrippen, afkortingen en jargon ontwikkeld. Dit boekje (oplage 200.000), bestaat uit een selectie van het grote internetwoordenboek en is bijgevoegd als jubileum-geschenk bij gelegenheid van het 5-jarig bestaan van dit populaire magazine (nr.7 - 2003).


De website van de Nederlandse Ordesprovincie van de Minderbroeders Conventuelen
Voor de Franciscaanse Ordesprovincie van de Minderbroeders Conventuelen heeft Educos de website OFMCONV ontworpen en ontwikkeld. Daarnaast een uitgebreide PowerPoint presentatie gerealiseerd bij gelegenheid van de 50-jarige aanwezigheid van de organisatie in Nederland en 150 jaar zelfstandige Ordesprovincie.

Samen met MkWebDesign voor de congregatie van de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid een website mede ontwikkeld. Voor kapittel in Brazilïe een PowerPoint presentatie ontwikkeld over de zusters in verleden, heden en toekomst. Daarnaast twee speciale uitgaves in boekvorm (in een beperkte oplage) gerealiseerd. Het leven van Maria Barkey van Zuster Leonie en een Duitse uitgave (Das Leben von Maria Barkey durch Schwester Leonie).


Naar de website van het project De mijn gaat dicht
Enige jaren geleden besloot Educos het door ene Bart Bredero geschreven en in eigen beheer uitgebrachte controversiële boek De mijn gaat dicht! opnieuw en officiëel uit te brengen. Doelstelling van dit non-profit project was dit boek opnieuw onder een brede aandacht te brengen. De Hoensbroekse fotograaf Nol Pepermans stelde geheel belangeloos zijn foto's ter beschikking. M.b.v. een aantal ruimdenkende sponsoren kon het hele project gerealiseerd worden. Samen met uitgeverij TIC (Paul Weelen en Luiz Oliveira) en fotograaf Henri Peters kon het eerste exemplaar op zaterdag 11 oktober 2003 in het Industrion overhandigd worden aan Wiel Friedrichs, vakbondsleider pur sang, die zich zijn leven lang inzette voor de mijnwerker in Limburg in het algemeen en de Silicose-patient in het bijzonder. Voor bijzonderheden over dit project zie de website, een essentieël onderdeel van deze hybride publicatie.

De website van het Bisdom Roermond

Eind 1999 heeft Educos de ontwikkeling, ontwerp en realisatie van de website Bisdom Roermond verzorgd i.s.m. met MKWebDesign. (verzoek van bisdom (Matthieu Bemelmans) als millenium-project).

Naar de webiste van Het Industrion ... museum voor industrie en samenleving in Kerkrade
Voor het het INDUSTRION ... museum voor industrie en samenleving in Kerkrade het Cyber Center ontwikkeld. Bedoeling van dit traject is sensiblisering van jongeren voor het vak techniek. Het Cyber Center biedt voor jeugd vele mogelijkheden met behulp van moderne communicatie-technieken de wereld van de nieuwe en vooral snel wisselende technische ontwikkelingen te ontdekken. Inmiddels heeft het museum de nieuwe naam CONTINIUM gekregen

Emmacollege
Na een periode (va 1977) als docent LO op het Emmacollege te Brunssum / Heerlen grondlegger van het vak informatiekunde. In de beginjaren van de computer m.b.v. de Commodore 64, samen met collega Toon Bolk een eigen methode informatiekunde ontwikkeld. Daarnaast Verantwoordelijk voor de invoering van NIVO- en PRINT-projecten en verder gebruik van ICT.

In de periode 1971 tot 1977 werkzaam op Curaçao (N.A.) voor het RK Centraal Schoolbestuur. Het eerste jaar als leerkracht klas 5 op het Canisius College (Steenrijk). Daarna vijf jaar als docent Lichamelijke Opvoeding verbonden aan het St. Thomascollege voor MAVO (Otrabanda). In die periode de akten LO (Lichamelijke Opvoeding) en Handvaardigheid behaald (1974). Enige jaren actief als trainer/coach van de jeugdselectie Basketbal. Tevens delegatie-leider van die selectie tijdens de jeugdkampioenschappen Midden-Amerika en Caribisch gebied. Belangrijke activiteit: Initiatiefnemer en realisering een volledig nieuw ingerichte gymzaal (Janssen&Fritsen) en de bouw en inrichting van nieuwe kleed- en doucheruimtes op Thomascollege.
met de opppppp  
Curriculum Vitae Louis Hilgers